Ruski veleposlanik u Turskoj ranjen u oružanom napadu u Ankari umro je od zadobivenih ozljeda, prenose agencije.

Andrej Karlov ranjen je kada je muškarac otvorio vatru pucajući na njega dok je razgledao izložbu u turskoj prijestolnici. Prevezen je u bolnicu, gdje je podlegao ozljedama. U napadu je navodno ranjeno još troje ljudi.
 

Veleposlanik je bio na izložbi "Rusija u očima Turaka". Videosnimke prikazuju kako Karlov drži govor kada su odjeknuli pucnji. Kamera se potom okrenula i snimila muškarca u odijelu i kravati kako maše pištoljem i izvikuje "ne zaboravi Alep".

Zasad su nepoznati motivi neidentificiranog napadača. Prema nekim medijima, u galeriju je ušao pomoću policijske iskaznice, objavio je HRT.



Napad se dogodio nakon dana prosvjeda u Turskoj zbog uloge Rusije u Siriji, iako sada službena Moskva i Ankara surađuju kako bi se provela evakuacija civila iz Alepa. Prosvjednici u Turskoj drže Moskvu odgovornom za kršenje ljudskih prava u Alepu.

Napad se dogodio u velikom izložbenom prostoru Cagdas Sanatlar Merkezi u četvrti Cankaya u Ankari gdje je smještena većina stranih veleposlanstava, uključujući ruski.