Iz Kriznog stožera Županije Zapadnohercegovačke potvrdili su kako su iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar zaprimili informaciju o još jednoj pozitivnoj osobi na koronavirus.

Riječ je o osobi sa područja Širokog Brijega.

Do sada su na prostoru ŽZH zaražene 32 osobe i to 23 u Širokom Brijegu, pet u Grudama te četiri u Posušju.

"Ministarstvo unutarnjih poslova ŽZH nas je obavijestilo kako nije zabilježen nijedan prekršitelj policijskog sata, ograničenja kretanja za dobne skupine niti samoizolaciju u protekla 24 sata.

Prema zadnjim podacima koje smo od Zavoda za javno zdravstvo ŽZH zaprimili u samoizolaciji se nalazi 968 osoba, što predstavlja porast od 5 osoba u odnosu na prethodni dan.

U proteklim danima su otvorene službene stranice Stožera CZ ŽZH i na društvenim mrežama.

Iz Crvenog križa ŽZH javnost je obaviještena o otvoranju žiroračuna za pomoć ugroženom pučanstvu (3381402286768697, svrha plaćanja: COVID-19).

S obzirom na brojne upite, podsjećamo da zabrana kretanja za osobe mlađe od 18 godina i starije od 65 godina vrijedi do daljnjega, osim u slučajevima odlasku doktoru, a uz prethodnu suglasnost zdravstvene ustanove, za medicinsko, sanitarno, kemijsko-tehnološko, farmaceutsko i ostalo stručno osoblje koje može biti angažirano po zapovjedi Stožera, vlasnicima i direktorima gospodarskih subjekata pod uvjetom da istima Stožer ŽZH nije zabranio rad, te da isti aktivno obavljaju gospodarsku djelatnost i pčelare koji su na dan 20.3.2020. godine bili registrirani u Registru obiteljskih poljoprivrednih/gospodarstava općina/gradova.

Napominjemo, građani na ulicama-javnim površinama moraju poštivati epidemiološke zaštitne mjere obveznog nošenja maske, pamučne trake, šala i slično, te socijalnu distancu najmanje od 1,5 metra.

Trenutno važi policijski sat od 20 do 5 sati. Broj operativnog centra je 121", navodi se u priopćenju Stožera civilne zaštite ŽZH, piše Hercegovina.info.