Automobil kojim je upravljala majka malenog djeteta, koje je bilo svezano u dječjoj sjedalici, sletio je s prometnice ravno u jedan od brojnih riječnih kanala koji isprepliću Amsterdam. Srećom, očevici ove nezgode koja je mogla imati tragične posljedice, nisu oklijevali. Četvorica muškaraca skočila su u ledenu vodu kako bi iz auta izvukli vozačicu i njezino maleno dijete.

Sve je snimila žena koja stanuje nasuprot mjesta nezgode. Muškarci se nisu prethodno upoznali, ali su surađivali kako bi izvukli nesretnu ženu i dijete na sigurno. Oboje bi smrtno stradali da nije bilo brze reakcije slučajnih svjedoka. Jedan od muškaraca koji je uskočio u kanal odbio je prihvatiti komplimente da je junak. "Svaki zdravi mladi muškarac postupio bi isto kao i ja. To je bila prirodna reakcija", rekao je za nizozemske medije Reuben Abraham.

Prema izjavama svjedoka, automobil je sletio u kanal dok je bio na parkiralištu. U kanalu rijeke Schinkel završio je unatoč pokušajima mlade žene da ga zaustavi. Majka nije na vrijeme uspjela osloboditi dijete iz sjedalice, pa je završila, zajedno s njim, u vodi, prenosi Net.hr.

Jedan od muškaraca koji su skočili u pomoć, u vodu je ušao sa čekićem, uz pomoć kojega su razbili staklo i izvukli majku i dijete koji se trentuno nalaze u bolnici. Izvan životne su opasnosti.