38 osoba je ubijeno, uglavnom policajaca, a 166 ranjeno u dvostrukom bombaškom napadu u subotu u Istanbulu, izjavio je u nedjelju ujutro turski ministar unutarnjih poslova Suleyman Soylu.

"Prema posljednjim informacijama koje smo zaprimili u sinoćnjem podlom napadu poginulo je 38 osoba. Među njima je 30 policajaca i policijskih službenika, a sedam je civila. Jedna poginula osoba je još uvijek neidentificirana"

Naglasio je kako je uhićeno deset osoba osumnjičenih za povezanost s terorističkim napadom .

Zamjenik turskog premijera Numan Kurtulmus na konferenciji za novinare potvrdio je da je najprije došlo do eksplozije automobila napunjenog eksplozivom u blizini stadiona, koji je aktiviran iz daljine. Manje od minut nakon toga bombaš samoubojica se raznio u parku Macka, također blizu stadiona.

Kurtulmus je naglasio kako je kompletan turski narod suočen sa velikom boli, no, kako je istaknuo, narod je dužan  u ovom teškom trenutku očuvati nacionalno jedinstvo.

Podsjećamo, meta napada koji je izveden u 22.30 sati po lokalnom vremenu bio je policijski autobus, u kojem su se nalazili pripadnici specijalne jedinice policije koji su radili na osiguranju utakmice turske Super toto lige između Besiktasa i Bursaspora.

Do napada na policajce došlo je nakon završetka nogometne utakmice. Snažna eksplozija se čula iz više istanbulskih četvrti.