Granični policajac iz SAD-a uhićen je u Teksasu zbog sumnje da je ubio četiri žene te oteo jednu koja je uspjela pobjeći, a vlasti su ga opisale kao serijskog ubojicu koji je lovio svoje žrtve, javlja CNN.

Priznao ubojstva

Tridesetpetogodišnji Juan David Ortiz priznao je da je ubio četiri osobe u razdoblju od 3. do 15. rujna.

Trupla dviju žena otkrivena su ovog mjeseca na seoskom području odbačena uz cestu, a druga dva tijela pronađena su tijekom ovog vikenda na istom području.

Otkriven je nakon što mu je pobjegla peta žrtva koja je alarmirala policiju, a pronađen je dok se pokušavao sakriti na parkingu u teksaškom gradu Laredu.

Ne isključuje se mogućnost većeg broja žrtava

Tijela žrtava pronađena su u posljednja dva tjedna, rekao je glasnogovornik šerifa Eduardo Chapa za CNN te dodao da istražitelji ne isključuju mogućnost većeg broja žrtava.

Žrtve su bile prostitutke, od kojih je jedna transrodna osoba

Prve informacije govorile su o ubojstvu triju žena i jednog muškarca, no iz šerifova ureda kasnije su rekli da je jedna osoba koja je identificirana kao muškarac bila transrodna žena.

Sve žrtve bile su prostitutke, a ubijene su hicem u glavu.

"Birao je određeni tip žrtava", rekao je državni odvjetnik Isidro R. "Chilo" Alaniz dodajući kako je “osumnjičeni lovio svoje žrtve”. Nije želio otkriti imena i nacionalnost žrtava.

Andrew Meehan, glasnogovornik granične policije za koju je osumnjičeni radio deset godina, izjavio je da u potpunosti surađuju s istražiteljima.

"Nećemo komentirati detalje istrage u tijeku, no granična policija neće tolerirati kriminalne radnje u svojim redovima", stoji u izjavi.

Alaniz je također izjavio da istražitelji još uvijek nastoje utvrditi motive počinitelja, kako javlja CBS.