Na svečanoj dodjeli u Stockholmu, u Švedskoj, uručene su Nobelove nagrade za 2017. godinu iz oblasti fizike, medicine, kemije, književnosti i ekonomije.

Dodjeli održanoj u Konserthusetu nazočila je kraljevska obitelj Švedske i drugi brojni uzvanici. Nagrade je uručio švedski kralj Carl XVI Gustaf. Nobelova nagrada za fiziku uručena je Kipu S. Thorneu, Raineru Weissu i Barryju C. Barishu, a za kemiju Jacquesu Dubochetu, Joachimu Franku i Richardu Hendersonu. Michael W. Young, Michael Rosbach i Jeffrey C. Hall dobitnici su Nobelove nagrade za fiziologiju/medicinu.

Nobelovu nagradu za ekonomiju dobio je Richard H. Thaler, a za književnost Kazuo Ishiguro. Dobitnicima je uručena diploma, medalja i devet milijuna švedskih kruna (oko 900.000 eura). Nakon dodjele uslijedila je večera sa oko 1.500 uzvanika, među kojima su se osim članova kraljevske obitelji i dobitnika nagrada, nalazili i premijer Švedske Stefan Lofven, ministri, predstavnici stranak, predstavnici drugih zemalja. Ranije je u Oslu, u Norveškoj, Međunarodnoj kampanji za ukidanje nuklearnog oružja (ICAN) dodijeljena Nobelova nagrada za mir.