Tri osobe poginule su u u utorak u teškoj prometnoj nesreći u sjeverozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine a svi nastradali članovi su iste obitelji.

Policija u Mrkonjić-Gradu potvrdila je kako su u izravnom sudaru automobila i kamiona na cesti kod mjesta Ribnik smtno stradale tri osobe koje su se nalazile u putničkom vozilu.

Na mjestu su poginuli muškarac i žena a nešto kasnije u bolnici je preminula i četvoromjesečna beba koja je bila s njima u automobilu.

Dnevni avaz piše da se radi o Emiru Temimoviću, profesoru na Odsjeku za geografiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu, njegovoj supruzi Ramajani i njihovoj bebi.

Sudarili su se kamion marke Mercedes i automobil Renault. 

Glasnogovornica PU Mrkonjić Grad Božana Vulin rekla je da će biti učinjena i obdukcija tijela i sva potrebna vještačenja kako bi se utvrdile točne okolnosti nesreće.

Prema neslužbenim informacijama, do sudara je došlo kad je vozač Renaulta izgubio nadzor nad automobilom, prešao u lijevu traku te podletio pod kamion. 

"Nejasno je što je dovelo do toga, jer je put ravan, nije bilo klizavo, vidljivost je bila dobra. Nikoga nije preticao... Vozio je prema Mrkonjić Gradu kada je iznenada skrenuo u lijevu stranu i podletio pod kamion koji je naišao iz suprotnog pravca", rekao je za Dnevni avaz izvor blizak istrazi.

Na mjestu nesreće ostao je potpuno smrskani automobil koji je skliznuo s kolnika te teško oštećeni kamion.