U Splitu su jučer otvorena biračka mjesta u drugom krugu prijevremenih lokalnih izbora. Splićani biraju između aktualnog gradonačelnika, člana stranke Centar Ivice Puljka i Zorana Dogaša kojeg podržava HDZ.

U prvom krugu izbora koji su održani prije dva tjedna Puljak je osvojila čak 48,73 posto glasova i nedostajalo joj je samo oko 500 glasova da ostvari pobjedu bez drugog kruga. Puljak je dobila 22.561 glas. U drugi krug prošao je i nezavisni kandidat HDZ-a Zoran Đogaš koji je na izborima dobio nešto više od 25 posto glasova.

Birališta u Splitu otvaraju se u 7 sati, a glasat će se do 19 sati, dok se prvi rezultati očekuju oko 20 sati. Pravo glasa ima 146.581 Splićanin.

Na izborima prije dva tjedna stranka Ivice Puljka osvojila je čak 42,47 posto glasova za gradsko vijeće Splita, a za većinu će im trebati potpora još samo jednog gradskog vijećnika.

Ivica Puljak je fizičar elementarnih čestica i profesor na Sveučilištu u Splitu. Sudjeluje u radu CERN-a i jedan je od znanstvenika koji su sudjelovali u otkriću Higgsovog bozona.