Španjolska policija na otoku Majorci uhitila je Marokanca pod sumnjom da je povezan s islamističkim organizacijama, javlja Daily Mail.

Neimenovani muškarac uhićen je od strane maskiranih policajaca, a on sam je glavu pokrio majicom. Osumnjičenog za veze s islamistima također se tereti za regrutiranje boraca za rat u Siriji i Iraku, kao i za planiranje potencijalnih napada u Španjolskoj i diljem Europe. U raciji je sudjelovalo 15 policajaca, a pregledan je i apartman sumnjivca.

Ova vijest dolazi nakon ISIS-ove najave kako će ovog ljeta terorističke napade vršiti na plažama diljem Europe i tako ubijati turiste predstavljajući se, kako su rekli, kao prodavači sladoleda ili majica. Njemački mediji objavili su kako ISIS planira poslati džihadiste diljem španjolskih, francuskih i talijanskih odmarališta. S obzirom da je spomenuti Marokanac uhićen na španjolskom otoku usred Mediterana, nije isključeno da je možda upravo on bio dio ISIS-ovog plana kojim planiraju poljuljati europski turizam ovog ljeta.