Nasilni obračuni i napadi u Londonu, bilo noževima, pištoljima ili kiselinom, već su duže vrijeme u porastu. Ali val nasilja je sada eskalirao i čini se da situacija izmiče kontroli za londonsku policiju.
 
U četvrtak je, u samo 90 minuta, izbodeno čak šestoro tinejdžera Londonu. 15-godišnjak je prvo izboden u Poplaru u 17.30. Zatim je oko 18 sati stariji tinejdžer izboden u Ealingu, u zapadnom Londonu. Dvojica 15-godišnjaka i jedan 16-godišnjak u isto su vrijeme izbodeni u Mile Endu. Oko 19 sati 13-godišnjak je izboden u Newhamu i završio u bolnici u kritičnom stanju.
 
Još jedan odrasli muškarac u četrdesetim godinama izboden je u Herne Hillu, javlja BBC. Jedan muškarac je uhićen zbog pokušaja ubojstva, a još jedan 16-godišnjak, koji je i sam lakše ozlijeđen, uhićen je zbog zavjere za nanošenje tjelesnih ozljeda, objavila je policija.

Dok se prosvjedovalo zbog ranijih ubojstava, dogodio se novi val nasilja
 
Iste večeri, kako javlja Daily Telegraph, prosvjednici i lideri zajednica okupili su se u istočnom Londonu kako bi pozvali na prekid nasilnih obračuna između bandi u kojem je već poginulo više tinejdžera.
 
Izgleda da su žrtve i počinitelji ovih nasilnih obračuna uglavnom pripadnici etničkih manjina. Tako je mladi crnac Israel Ogunsola nasmrt izboden u srijedu navečer na središnjoj stanici u Hackneyju. Imao je 18 godina. Dva dana prije njega su vatrenim oružjem ubijeni 16-godišnji Amaan Shakoor i 17-godišnja Tanesha Melbourne.
 
Podsjetimo, London je u ožujku i veljači prestigao New York po broju ubojstava, što se donedavno činilo gotovo nezamislivim, budući da je London slovio kao mnogo sigurniji grad. Unatoč tome, gradonačelnik Sadiq Khan inzistira da je London i dalje jedan od najsigurnijih svjetskih gradova.