U Sanskom Mostu zaplijenjen je 1,1 kilogram heroina, oko 60.000 KM u raznim apoenima, tri automobila, a dvije osobe su uhićene.

Riječ je o najvećoj pljenidbi heroina u BiH u ovoj godini i jednoj od najvećih policijskih akcija u posljednjih pet godina provednih na području Unsko-sanske županije rekao je županijski ministar unutarnjih poslova Ervin Bibanović.

Heroin, procijenjene tržišne vrijednosti oko 50.000 KM, bio je spreman za uličnu preprodaju i distribuciju, prenosi portal "Klix".

Policija je zaplijenila i oko 60.000 KM u eurima, kunama, srpskim dinarima, švedskim krunama i američkim dolarima. Pretpostavlja se da je novac stečen izvršenjem kaznenih djela, rečeno je na konferenciji za novinare organiziranoj u županijskom Ministarstvu unutarnjih poslova.

Zaplijenjeno je i 28 mobilnih telefona koji su služili za komunikaciju u vrijeme preprodaje narkotičkih sredstava, a oduzeta su i tri automobila i jedan motocikl.

Uhićeni su muškarac B.M. /35/ i lice čiji su inicijali B.S. /33/, koji su od ranije poznati policiji. Oni su sa područja općine Sanski Mosti, a prema podacima MUP-a Unsko-sanske županije, "imaju vezu s Banjalukom".

Na konferenciji je istaknuto da je riječ o akcija "Sana dva" koja je plod višemjesečnog praćenja pojedinih osoba i njihovih aktivnosti.

"Momci iz Odjela kriminalističke policije posljednjih nekoliko tjedana spavali su u napuštenim kućama i ležali u kanalima da bi se akcija realizirala", rekao je zapovjednik Treće Policijske uprave Sanski Most Munir Talić.

Iz županijskog MUP-a poručuju da istraga u ovom predmetu još nije gotova, te da je ova akcija početak nečeg što bi moglo dati mnogo veće rezultate i dovesti do uhićenja brojnih drugih lica.

Predstavnici policije najavili su da će slične aktivnostima nastaviti i u narednom razdoblju, te su pozvali građane da im se obrate ako imaju bilo kakvu informaciju o kriminalnim aktivnostima, uz poruku da će im pružiti maksimalnu zaštitu.