Šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović izjavio je kako je grupa ruskih gospodarstvenika, koja će idućeg tjedna posjetiti Srpsku, spremna otvoriti logistički centar u Republici Srpskoj za proizvođače hrane.

- Ruski gospodarstvenici žele otvoriti jedan takav logistički centar koji nedostaje nama u Srpskoj - da ujedine sve proizvođače hrane koji bi mogli putem tog centra izvoziti za Rusiju - rekao je Perović u telefonskoj izjavi Srni.

On je najavio da će ruski gospodarstvenici tijekom višednevne posjete imati sastanke sa proizvođačima hrane u Bijeljini, Banja Luci i Trebinju, kako bi na licu mjesta mogli sagledati gdje bi bilo najbolje da se otvori takav centar, odnosno gdje je najbliže proizvođačima zbog skladišta i transportne infrastrukture.

Perović je naveo kako bi u tom logističkom centru bilo skladišteno voće, povrće, možda meso i mesne prerađevine koje ima Republika Srpska.

On je rekao kako se krajem srpnja očekuje posjeta Republici Srpskoj izaslanstva ruskih gospodarstvenika iz Sankt Peterburga koji su zainteresirani za proizvodnju hrane i za ulaganje u proizvodnju i preradu.