Ministar zdravlja i socijalne skrbi u Vladi Republike Srpske Alen Šeranić jutros je priopćio najnovije podatke o epidemiološkoj situaciju u tom entitetu, kazavši da je potvrđeno 13 slučajeva zaraze koronavirusom.

Od ukupno 41 testiranog uzorka potvrđeno je 13 novih slučajeva. Radi se o osam muškaraca i pet žena. Svi su stabilnog zdravstvenog stanja.

Radi se o šest novih slučajeva u Banjoj Luci, 1 u Laktašima, tri u Kozarskoj Dubici, 2 u Bosnaskom Brodu i jedan u Tesliću. Ministar Šeranić je rekao da je kod još jedne osobe ponovo izvršeno testiranje i potvrđena nazočnost virusa, ali da on ne spada u nove slučajeve.

Time je ukupan broj zaraženih u Republici Srpskoj povećan na 104, a u Federaciji BiH 46, što je ukupno 150 na prostoru BiH.

Po gradovima u BiH to sada izgleda ovako:

Banja Luka - 70, Konjic - 15, Mostar - 7, Laktaši - 6, Kozarska Dubica - 5, Bihać - 5, Zenica - 4, Goražde - 4, Bijeljina - 3, Čelinac - 3, Sarajevo - 3, Kneževo - 3, Modriča - 2, Brčko - 2, Tešanj - 2, Prnjavor - 2, Bosanski Brod - 2, Bosanska Gradiška - 1, Derventa - 1, Novi Travnik - 1, Orašje - 1, Breza - 1, Visoko - 1, Široki Brijeg - 1, Srbac - 1, Teslić - 1, Doboj - 1, Prijedor - 1, Ribnik - 1.