I ako nas od kalendarskog proljeća dijeli tek desetak dana, po jutrošnjoj slici našega kraja imamo dojam kao da smo tek na početku hladne i ledene zime. Najavljivane promjene vremena i jako zahladnjenje nije nas poštedjelo. 

Snijeg koji je u Rami počeo padati u jučerašnjim popodnevnim satima, srećom nije se zadržao u većoj količini i značajnijem intenzitetu padanja. No, i ovo malo snijega što imamo samo nas podsjeća da se zima još ne predaje. 

Od jutarnjih sati puše snažan i hladan vjetar koji dodatno pojačava osjećaj „polarna“ hladnoće. Prometnice su mokre i prohodne. Skrećemo pozornost na mogućnost poledice. 

U ostatku zemlje prognostičari objavljuju:

Jutros je u Krajini sunčano, a u ostatku naše zemlje pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u nižim predjelima istočne Bosne pada slaba kiša, a u višim slab snijeg. 

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -11; Ivan Sedlo -3; Sokolac -2; Bihać, Drvar, Sarajevo 0; Bugojno, Jajce, Livno, Sanski Most, Tuzla 1; Banja Luka, Zenica, Zvornik 2; Bijeljina, Brčko, Doboj, Gradačac 3; Trebinje 4; Grude, Široki Brijeg, Stolac 6; Mostar 7; Neum 8.

Danas će u Bosni i Hercegovini prije podne prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postupno razvedravanje tijekom poslijepodneva. U prvom dijelu dana ponegdje u nižim predjelima Bosne sa slabom kišom, a u višim sa slabim snijegom. Poslije podne padaline prestaju. Vjetar slab do umjeren sjeverni. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne jaka bura sa olujnim udarima. Dnevne temperature od 3 do 8, na jugu do 11 °C.