Današnji dan ostati će u lijepom i trajnom sjećanju za mnoge roditelje, ali u prvom redu za učenike osnovnih škola diljem naše općine koji su u školske klupe sjeli po prvi put.

Naime, danas je krenula nastava po devetogodišnjem planu i programu. U šest osnovnih škola u cijeloj općini Prozor-Rama danas je po prvi put u školske klupe sjelo 102 učenika.

U OŠ Marko Marulić Prozor u prvi razred upisano je 35 učenika; 34 učenika u centralnoj školi i 1 učenik u područnoj školi Lug, u područnoj školi Lapsunj nijedan.

U OŠ fra Jeronim Vladić Ripci u prvi razred upisano je 36 učenika; 17 učenika u centralnoj školi u Ripcima, u područnoj školi Rumboci 18 učenika, u područnoj školi Orašac 1 učenik, dok u Kovačevu Polju nema prvašića koji pohađaju po hrvatskom planu i programu.

U OŠ Ivan Mažuranić Gračac u prvi razred upisano je 7 učenika; 6 učenika u centralnoj školi i 1 učenik u područnoj školi na Ustirami.

U OŠ Veselko Tenžera Uzdol nema prvašića.

U OŠ Šćipe u prvi razred upisano je 7 učenika; 3 učenika u centralnoj školi Šćipe, 1 učenik u područnoj školi Lizoperci, 2 učenika u područnoj školi Grevići, i 1 učenik u područnoj školi Kovačevo Polje.

U OŠ Alija Isaković u Prozoru upisano je 17 učenika.

Tabelarni prikaz upisa djece u prvi razred u zadnjih deset  godina (sve osnovne i srednja škola)