Već godinama ramskoj djeci je omogućeno da se glazbeno obrazuju. Djeca pohađaju privatne sate kod profesorice Biljane Glibo, a na kraju godine iziđu na ispit pred stručno povjerenstvo profesora iz glazbene škole Jakova Gotovca - N. Travnik.

Ove godine ispitu je pristupilo 12 učenica i to:

I. razred: Katarina Zadro, Tina Ćurić, Ana Marija Dedić i Iva Beljo
II. razred: Jana Vlajčić
III. razred: Mia Ostojić
IV. razred: Ana Drežnjak i Ana Topić
V. razred : Iva Glibo i Franciska Stojanović
VI.razred: Nada Krešo i Josipa Cvitanović

Na ovaj način već imamo akademski obrazovane glazbenike. Trenutno iz Rame u Mostaru imamo četvero učenika koji pohađaju srednju glazbenu školu, a ovo je i veliki doprinos cijeloj Rami i župama u  kojima djeca aktivno sviraju.

Učenici su postigli jako dobre rezultate i odlične ocjene.  Sve pohvale i čestitke profesorici, djeci i njihovim roditeljima.

Prof. Biljana u izjavi za portal Rama-Prozor.info kazala je da je jako sretna, zadovoljna i ponosna na učenike koji iz godine u godinu postižu odlične rezultate i marljivo rade i vježbaju.

"Ove godine dvije učenice završavaju nižu glazbenu školu to su Nada Krešo i Josipa Cvitanović. Njima kao i svim svojim učenicima želim puno sreće u daljnjem školovanju, nadam se da će im i dalje glazba zauzimati važno mjesto u njihovom životu i da će se s radošću sjećati zajedničkih trenutaka koje smo provodili svih ovih godina. Također se zahvaljujem profesorima glazbene škole Jakova Gotovca iz Novog Travnika na dugogodišnjoj i zdravoj suradnji" - kazala je prof. Glibo.