Ovo je vijest za medije – kazao je jučer fra Milan Lončar u župi Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije u Posušju na zajedničkome krštenju čak 13 dječice!

Prepuna je bila kripta ove crkve u kojoj su jučer sakrament krštenja primili: Križan Marić, Luka Bešlić, Anja Ivanković,Marija Vranjković, Manuel Ramljak, Marko Penava, Ivan Bešlić, Ana Vukadin, Antonela Rezo, Anja Galić, Sara Mrvelj, Luka Emanuel Širić i Matej Tokić. Dakle, sedam dječaka i šest djevojčica.
 
Sedam obitelji krstilo je svoje prvo dijete, tri obitelji su krstile svoje drugo dijete, jedna obitelj treće, a u obitelji Vranjković malena Marija je šesto dijete. Upravo zato iz brojne obitelji Vranjković jedan sin je ministrirao, a kći čitala na velikoj svečanosti zajedničkoga krštenja.

U uvodu svete mise fra Milan Lončar kazao je kako ne možemo zanemariti ulogu djece u Crkvi.

– O djeci ne možemo ništa drugo nego govoriti s velikom ljubavlju. Djeca su osmijeh neba povjeren zemlji. Ona su pravi biser obitelji i društva. Ona su poput “ljiljana u polju” za koji Isus reče da se “niti Salomon u svoj svojoj slavi nije odijevao kao jedan od njih” (MT 7, 28-29). Isus je posebno ljubio djecu te Crkva i Papa ne mogu ne ćutiti u svojemu srcu osjećaje ljubavi Kristova srca prema djeci, govorio je sveti Ivan Pavao II. – dodao je fra Milan.

Otkrio nam je da je dosad u ovoj godini u posuškoj župi Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije kršteno već 52 djece. Usporedbe radi, prema statistici župe, prošle godine u prva četiri mjeseca kršteno je 29 djece u ovoj posuškoj župi.

Budući da je u ovom mjesecu ostala još jedna subota kada se uobičajno održavaju zajednička krštenja djece u ovoj župi, možemo kazati da je ovogodišnja statistika broja krštene djece gotovo dvostruko veća nego u istom razdoblju lani.

vecernji.ba