Swat, elitna postrojba američke policije, oslobodio je dvojicu policajaca koji su bili zarobljeni u kući u Philadelphiji s naoružanim napadačem nakon pucnjave u kojoj je ranjeno šestero policajaca, izvijestila je jutros policija.

Napadač je ostao zabarikadiran u kući te se nakon višesatnih pregovora predao policiji.

Htjeli mu uručiti nalog, on pucao po njima

SWAT tim krenuo je u akciju otprilike pet sati nakon što je muškarac otvorio vatru na policajce koji su uručivali naloge za uhićenja zbog droge u sjevernoj Philadelphiji.

"Policajci i dodatni zatvorenici koji su bili u kući s napadačem sigurno su evakuirani. Napadač je ostao naoružan unutra", rekao je načelnik filadelfijske policijske uprave Richard Ross.

Stanje svih ranjenih policajaca je stabilno i nitko nema ozljede opasne za život. Televizija je prikazala nekoliko njih kako napuštaju bolnicu jučer navečer, a jedan je imao zamotanu glavu i ruku.

"Mnogi od njih su morali pobjeći kroz prozore i vrata kako bi izbjegli kišu metaka", rekao je Ross.

Kiša metaka

Napadač je nastavio pucati na SWAT-ovo vozilo parkirano ispred kuće, pogađajući i zgradu preko puta ulice, dok su policajci pokušavali ispregovarati njegovu predaju.

Policija ga je nazvala na telefon, razgovarala s njim megafonom, a u pregovore je uključila i članove obitelji, dodao je Ross.

Policija je pozvala lokalno stanovništvo da ostane u svojim domovima i da se klone tog područja nakon što su u vatri izmijenjene stotine metaka.

Pojavile su se i vijesti da je napadač izravno prenosio incident na Facebooku.

Niz pucnjava

Predsjednik Donald Trump upoznat je s pucnjavom i prati situaciju, priopćila je Bijela kuća.

Lokalni mediji navode da napadač ima vrlo moćno oružje i značajnu količinu municije. Incident je uslijedio nakon niza masovnih pucnjava u Kaliforniji, Teksasu i Ohiju u kojima su napadači imali poluautomatske puške.