Njemačka je zabilježila više od 5.000 slučajeva koronavirusa u posljednja 24 sata što predstavlja najveći skok u broju zaraženih od travnja, objavila je nacionalna agencija za kontrolu bolesti u zemlji.

Brojevi koje je u srijedu objavio Institut Robert Koch pokazali su da je zabilježeno 5.132 nova slučaja zaraze, što je porast više od 1.000 u odnosu na jučerašnje podatke od 4.122 slučaja koja se odnose na ponedjeljak.

U subotu je prijavljen 4.721 novih slučajeva, što je najviši broj od travnja, javlja dpa.

Od početka pandemija, Njemačka je imala ukupno 334.585 slučajeva zaraze i ukupno 9.677 smrtnih slučajeva.

Sada se brojke vraćaju na isti nivo na kojem su bile sredinom travnja, ali i dalje su ispod maksimalnog broja slučajeva koji se dogodio tijekom vrhunca pandemije krajem ožujka i početkom travnja, kada je Njemačka dnevno imala više od 6.000 novih slučajeva.

Međutim, sada se provodi znatno više testova nego ranije ove godine što, samo po sebi, znači da je otkriveno više slučajeva zaraze.

Upozoravajući na trenutnu situaciju, Institut Robert Koch priopćio je da  "hitno poziva čitavu populaciju da se posveti kontroli zaraze".

Iako se posljednjih dana broj pacijenata s koronavirusom na odjelima intenzivne njege znatno povećao, i dalje je relativno nizak. Prema podacima iz Registra intenzivne njege, oko 620 pacijenata s Covidom primljeno je do utorka na intenzivnu njegu, u odnosu na oko 450 tjedan dana ranije.