Njemačka policija pretražila je sudnice u najmanje šest gradova diljem zemlje nakon prijetnji bombom danas upućenih e-mailom, izjavili su dužnosnici.

Policija je priopćila da je evakuirala sud u istočnom gradu Potsdamu te u zapadnom gradu Wiesbadenu, gdje je pronađen sumnjivi paket.

Sudovi su također ispražnjeni u središnjim gradovima Magdeburgu i Erfurtu i u sjevernoj luci Kielu, izvijestio je list Hannoversche Allgemeine Zeitung.

Još je jedan sud nakratko zatvoren i to u Saarbrückenu nedaleko od granice s Francuskom nakon prijetnje bombom upućene e-mailom, piše Bild. Policija je pretražila zgradu i nakon toga dopustila otvaranje suda, navode novine.

"Trenutačno smo u zgradi suda u Potsdamu. Tamo je danas upućena prijetnja bombom. Slično sastavljene prijetnje primljene su i u drugim gradovima", objavila je policija na Twitteru.

Glasnogovornik policijskih snaga u Wiesbadenu Johannes Numann kazao je da je prerano reći postoji li veza među prijetnjama. "Istraga je tek počela", izjavio je Numann.

Njemačka savezna policija za prijetnje je doznala iz medija i trenutačno nije uključena ni u kakvu istragu s tim u vezi, rekla je njezina glasnogovornica.