Na svetkovinu Uskrsnuća Gospodnjega 27. ožujka 2016. župa sv. Ivana Krstitelja Uzdol otvara proslavu 160. obljetnice svoga postojanja. Tom će prigodom na Uskrs euharistijsko slavlje predvoditi mons. dr. Pero Sudar, pomoćni biskup vrhbosanski.

Prije početka svete mise u 11.00 sati u crkvenom će dvorištu biti blagoslov uzdolskoga križa, toga znaka Kristova djela otkupljenja ljudskog roda, koji je u uzdolskoj verziji postao simbolom stradanja ali i stalnog ponovnog uzdizanja ove župe.

Tom će prilikom biti otkriven i spomenik pokojnom svećeniku i književniku vlč. Stjepanu Džalti koji je bio župnik ove župe i graditelj nove crkve sv. Ivana Krstitelja.

Uzdol je po odredbi vrhbosanskog nadbiskupa kardinala Vinka Puljića proglašen mjestom posebnog pijeteta žrtvama rata u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, pa ćemo ovu godinu milosrđa iskoristiti za obilježavanje svoje povijesti kroz 160 godina od osnutka župe, ali i za osobno obraćenje prepuštajući se Božjoj ljubavi i njegovu milosrđu.

"Pozivam sve iseljene župljane župe Uzdol, župljane ostalih ramskih župa kao i prijatelje Uzdola da Uskrs ponazoče svetoj misi u 11 sati i sudjeluju kod blagoslova Uzdolskog križa i otkrivanja spomenika našem dragom pokojnom župniku Stjepanu Džalti" kazao je za naš portal vlč. Miljenko Džalto, uzdolski župnik.
 
 
Novi križ na Uzdolu

#Uzdol dobio novi križ!

Posted by www.rama-prozor.info on 21. ožujka 2016