U Bosni i Hercegovini danas je pretežno oblačno vrijeme s kišom. Padaline su većinom slabijeg intenziteta. Prolazno jača kiša u Hercegovini u poslijepodnevnim satima.

Smanjenje naoblake se očekuje u večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18 Celzijevih stupnjeva.

Sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje su mogući kratkotrajni lokalni pljuskovi. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8 stupnjeva, na jugu zemlje do 12 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stupnjeva.

U subotu, 11. svibnja preovladavat će umjerena naoblaka. U drugoj polovici dana u Bosni se prognoziraju lokalni pljuskovi i grmljavina, koji su najizgledniji na području sjevera i sjeveroistoka Bosne. Jače naoblačenje sa zapada u noći na nedjelju. Vjetar slab većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8, na jugu zemlje do 12 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stupnjeva.

U BiH u nedjelju, 12. svibnja bit će oblačno vrijeme s kišom. Većinom se prognozira 15 do 30 litara kiše po metru četvornom, s tim što lokalno na području Krajine, sjevera i centralne Bosne može pasti i do 70 litara kiše. Vjetar umjerene jačine. Prije podne vjetar južnog smjera. U drugoj polovici dana vjetar mijenja smjer na sjever i sjeverozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 18 stupnjeva.

U ponedjeljak, 13. svibnja očekuje se oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama će padati i snijeg. U Bosni obilnije padaline. U Hercegovini se prognozira akumulirana količina padalina od 20 do 50 litara po metru četvornom, a u Bosni 40 do 80 litara po metru četvornom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između 5 i 12, na jugu zemlje i do 18 stupnjeva.

Još nije izdano upozorenje na obilnije padavine za ponedjeljak, 13. svibnja, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.