Četrnaestogodišnja djevojčica, još jedan učenik te jedan ukrajinski turist poginuli su nakon što je lavina zatrpala skupinu u francuskim Alpama, javlja BBC.

ABC News piše da je lavina zatrpala skupinu učenika i jednog učitelja iz Lyona. Petero učenika teško je ozlijeđeno, a za još petero ih se traga.

Lavina se dogodila u odmaralištu Les Deux Alpes, a spasitelji pokušavaju pronaći učenike prije noći, javljaju francuski mediji.

Grupa učenika iz škole Saint-Exupery iz Lyona skijala je u odmaralištu Les Deux kada ih je pogodila lavina oko 16 sati po lokalnom vremenu.  Svjedoci su kazali da je lavinu vjerovatno pokrenula grupa koja je skijala na tom području.

Više od 60 spasioca s psima tragačima, uz pomoć četiri helikoptera, pokušava pronaći nestalu djecu, objavila je lokalna policija.

 Vlasti su prvo bile izvijestile da je u lavini na zatvorenoj stazi u zimovalištu Les Deux Alpes stradalo desetak učenika iz Lyona i njihov profesor, ali su spasioci tražili i druge osobe.

Jedan učenik je prošao bez ozljeda, objavila je policija koja je pokrenula veliku spasilačku operaciju u kojoj su sudjelovali psi i tri helikoptera, među kojima je jedan bio opremljen termičkom kamerom.

Nakon prvog velikog snijega ove zime koji je pao početkom siječnja, vlasti upozoravaju na visok rizik od lavina u francuskim Alpama.