Hrvatska je pobijedila Island na startu SP-a 31-27. Dramu je s tribina pratio i Niko Kovač, trener Bayerna i bivši izbornik Vatrenih, koji je dodijelio Stepančiću nagradu za najboljeg igrača utakmice.

Među šest tisuća hrvatskih navijača na tribinama minhenske Arene bio je i Niko Kovač, trener Bayerna i bivši nogometni izbornik. Gledao je Niko i strepio, kao i hrvatski navijači u dvorani, ali i oni pred malim ekranima.

Hrvatska se mučila protiv Islanda pa okrenula pred kraj za 31-27. Bilo je teško, bilo je gusto, gubili smo i tri razlike, ali pobjeda je jedino što će se pamtiti iz prve utakmice Kauboja na Svjetskom prvenstvu. Dobro, pobjeda, atmosfera i - Niko Kovač. Veliki je pljesak dobio Kovač koji je spustio s tribina i dodijelio nagradu za igrača utakmice. Nije bilo teško, zapravo, bilo je ili Šego (12 obrana) ili Stepančić (osam golova).

Izbor je pao na Luku Stepančića. Prije nego je dao Luki nagradu, Kovač je izgrlio Kauboje i popričao s izbornikom Červarom. Kakva fotka! Dva sporta, dva izbornika, jedan bivši i jedan sadašnji. I jako puno iskustva...