Vatrogasci na području HNŽ-a jučer su imali pune ruke posla, u općinama Konjic i Jablanica izbili su požari, a neki od njih su i dalje aktivni.

Tijekom prijepodnevnih sati Profesionalna vatrogasna jedinica Konjic je obaviještena da je izbio požar u mjestu Račica, lokalitet Bijelih Stijena. Požar je zahvatio borovinu površine cca 30 do ¬40 hektara. Požar u mjestu Račica je i dalje aktivan. Teren je nepristupačan za gašenje i požar se postupno širi, priopćeno je iz Uprave Civilne zaštite.

Također u 11:05 sati Služba civilne zaštite i vatrogastva općine Konjic je obaviještena od strane uposlenika šumskog poduzeća Šumarstvo Prenj d.o.o. Konjic da je izbio požar u mjestu Gornja Ljubuča i da se spušta prema Donjoj Ljubuči.

Krajem jučerašnjeg dana, požar koji je izbio u mjestu Donja Ljubuča je lokaliziran (vidi se još malo da gore klade). Požar više ne ugrožava stambene objekte.

Također, u četvrtak je došlo do aktiviranja požara u mjestu Kruščica. Pripadnici PVJ Konjic su izašli na teren u 19:50 sati i ustanovili da gori hrastova šuma i šipražje. Požar nije ugašen i dalje je aktivan i postupno se širi.

U 10:48 sati požar koji je izbio u Glogošnici, stavljen je pod kontrolu. Požar je izbio dan ranije, 5. travnja godine u 19:00 sati iznad sela Ravna (rajon Tankog brada). Požar se ponovo aktivirao u popodnevnim satima, pa su vatrogasci vršili intervenciju do kasnih večernjih sati. Gašenje se nastavlja i danas.