U kineskoj pokrajini Henan uhićena je odgajateljica u vrtiću nakon što je navodno otrovala 23 djece stavljajući nitrit u njihovu hranu, javlja BBC.

Prema informacijama lokalnih medija, žrtve trovanja bila su djeca koja su pohađala dječji vrtić Mengmeng u gradu Jiaozuou. Razboljela su se nakon što su u srijedu ujutro jela kašu u vrtiću.

Stavljala nitrit u kašu

Jedno dijete se još liječi, a sedam je na promatranju u bolnici, priopćile su vlasti. Ostalih 15 djece već je otpušteno iz bolničke ustanove.

Policija je sprovela istragu nakon iznenadnih masovnih oboljenja djece tog vrtića i utvrdila kako je odgojateljica Wang stavila nitrit u kašu.

Povećani broj otkucaja, glavobolje, povraćanje i smrt

Prema američkim Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti, nitrit je spoj koji možr biti karcinogen, a koji se koristi u gnojivima, konzerviranju hrane pa čak i prilikom izradnje municije i eksploziva.

Konzumiranje nitrita u visokim količinama može dovesti do povećanog broja otkucaja srca, glavobolje, povraćanja pa čak i smrti.

"Bilo je i druge djece koja su također povraćala i izgledala su blijedo"

Jedan od roditelja, prezimena Li, rekao je kineskom državnom mediju Global Times kako je u srijedu dobio poziv iz vrtića i da su mu rekli kako je njegovo dijete povraćalo i onesvijestilo se. Kad je stigao, njegovo je dijete još uvijek bilo bez svijesti.

"Bljuvotina je bila preko cijelih hlača. Bilo je i druge djece koja su također povraćala i izgledala su blijedo", rekao je Li.