Dvanaest je putnika ozlijeđeno u srijedu u zrakoplovu American Airlinesa koji je upao u turbulencije u blizini Japana i zrakoplov je nakon toga prinudno sletio u tokijsku zračnu luku gdje je putnicima pružena pomoć, prenose japanski mediji.

Na letu iz Seula za SAD teže su ozlijeđeni jedna putnica i član posade, prenijela je novinska agencija Kyodo.

U zrakoplovu je bilo ukupno 240 putnika i 15 članova posade a u turbulencije, koje su trajale 20-ak minuta, uletio je tijekom posluživanja obroka pa su po kabini zrakoplova letjeli hrana i piće.
 
U međuvremenu, nekoliko stotina domaćih i neki međunarodni letovi otkazani su u srijedu u sjevernom, zapadnom, središnjem i sjeveroistočnom dijelu Japana zbog snježnih padalina i nanosa vjetra koje je meteorološka služba nazvala "užasnim".
 


Japan, ljeti poprište snažnih tajfuna koji često ometaju zračni i željeznički promet, zimi je podložan ne manje opasnom snježnom nevremenu.

Jedna je žena smrtno stradala od ralice a nekoliko je osoba ozlijeđeno zbog tog znatnog pogoršanja meteoroloških prilika, po medijima.

"Ne izlazite ako nije neophodno", savjetovala je meteorološka agencija stanovnicima dotičnih područja.

Dvije najveće japanske zračne kompanije - Japan Airlines i ANA, već su u srijedu odustale od 124 domaćih i šest međunarodnih letova (JAL) i ukupno 252 (ANA), "ali postoji mogućnost da se ukinu još neki letovi", kazali su glasnogovornici sredinom dana u Tokiju.
 


"Jak vjetar puše i nad središnjim i zapadnim dijelom zemlje" gdje je snijeg također počeo padati, istaknuo je glasnogovornik ANA-e.

Manje zrakoplovne kompanije također su odlučile zadržati na tlu dio svojih zrakoplova koji opslužuju sjeverne destinacije poput Sappora.

jutarnji.hr