Rama je još jednom pokazala da ima veliko srce! Humanitarna akcija za liječenje mlade mame Matee Janković iz Livna, koja je pokrenuta prije nekoliko dana u Rami, završila je uspješno.

Za Mateino liječenje prikupljeno je 5.925,70 KM.

Kutije za pomoć Matei bile su postavljene na sljedećim mjestima: Elektroprivreda HZ HB Prozor, Pošta, crkva Presvetog Srca Isusova Prozor, Konzum, Caffe Ema, Caffe Mondeo, Caffe Mammals, Caffe Sport, Caffe Miami, trgovina ALF 1 i 2, trgovina Baković, trgovina Sičaja, trgovina Knežević, trgovina Malprom, trgovina Povoz, trgovina Raduša, kladionica Formula, kladionica Bet Live.

Prikupljeni novac predan je danas u Livnu našim fratrima fra Vinku Sičaji i fra Ivanu Tučiću.

Podsjetimo, cijela regija i dijaspora uključila se u prikupljanje novčane pomoći za dvadesetdevetogodišnju Mateu Janković, koja se nalazi u induciranoj komi zbog teške bolesti od koje joj otkazuju pluća.

Ukoliko Mateji hitno ne bude urađena transplantacija pluća, njezin život će biti izgubljen.

Matea je najprije hitno prebačena u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru zbog dijagnoze "microlithiasis alveolaris Pneumonia interstitialis bill" gdje je bila priključena na respirator i stavljena u induciranu komu, a ubrzo je prebačena u bolnicu Jordanovac u Zagrebu.

Za ovu majku tromjesečnog sina postoji nada, a to je transplantacija na AKG klinici u Beču. Osnovni troškovi su 38 tisuća eura.

Koliko će dugotrajno liječenje koštati sveukupno, znat će se uskoro kada stigne predračun bolnice.