U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata 1042 novozaraženih, doznaje HTV. Cijela je Hrvatska crvena na novoj karti raširenosti koronavirusa koju je Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) jučer objavio. Za razliku od prošle godine, ne bi trebalo biti masovnog odlaska stranih turista jer za sve one koji su cijepljeni ništa se ne mijenja, a oni koji nisu, moraju predočiti negativan test. Nacionalni stožer za civilnu zaštitu održat će konferenciju za novinare u 11 sati.

Prelazak cijele Hrvatske u crveno bio je očekivan pošto je broj zaraženih u posljednjih tjedna dana porastao za 50 posto.

-Idući tjedan stožer će, kako sada stvari stoje, uglavnom ići s produženjem postojećih mjera uz naglasak da je najbolja, ne mjera, već oružje koje nam stoji na raspolaganju i kao zajednici i svakom građaninu RH - cjepivo, izjavio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

U Hrvatskoj je jučer bio 941 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2. Na bolničkom su liječenju 554 pacijenta, od kojih 58 na respiratoru. Preminulo je deset osoba, objavio je Nacionalni stožer.