Hrvatska katolička župa Frankfurt objavila je župnu statistiku za 2023., a i sam voditelj fra Petar Komljenović prisjetio se nekoliko najvažnijih događaja u protekloj godini.

“Đavao ne spava. Prvo nas je snašla pandemija, onda je počeo rat u Ukrajini, a sad i rat u Svetoj zemlji. Sve poskupljuje. Kriza ovdje i ondje. Ljudi sve nezadovoljniji, razočaraniji i mrzovoljniji. Rastu agresija i mržnja. To su zapravo đavolski plodovi da čovjek ne živi sretan i zadovoljan, već u strahu i nemiru”, napisao je fra Petar, u čijoj je zajednici tijekom 2023. bilo 34-ero umrlih i 69-ero krštenih.

Župnik smatra kako moćnici ovog svijeta traže rješenja na pogrešnim mjestima, prenosi portal dijaspora.hr.

“Izdvajaju milijarde za klimu, oružje, sigurnost, GMO, umjetnu inteligenciju i druge stvari za koje misle da će spasiti ovaj svijet, ali oni tako samo gase zemaljske učinke uzroka svega toga, a to jest odvraćanje od Boga”, dodao je fra Petar.

U Hrvatskoj katoličkoj župi Frankfurt tijekom 2023. održano je nekoliko lijepih događaja, a među njima i 13 vjenčanja. Nema sumnje da i u 2024. ulaze s pozitivnim očekivanjima…

“Božje milosrđe i Božja milost su jedini odgovor i rješenje za naše vrijeme! Jedino Isus može spasiti ovaj svijet jer za njega ništa nije nemoguće! On može pomiriti narode, ozdraviti prirodu, obratiti grešnike, otkriti đavolske planove i poslati svete apostole, proroke, učitelje, znanstvenike i političare koji će okrenuti ovaj svijet prema Bogu. Zato, draga braćo i sestre, ne gubimo nadu, nego uzdajmo se u Isusa Krista, Spasitelja svijeta, živoga i svemoćnog Boga! Jedino On čini čudesa! Jedini On nam može dati mir! Jedini On je naša nada – nada cijelog svijeta”, naglasio je župnik.

Ova hrvatska katolička župa u Njemačkoj tijekom 2023. imala je i 83-oje prvopričesnika te 96-ero krizmanika.

CroExpress