Prema posljednjim podacima koje objavljuje HRT, u zemlji je trenutačno gotovo 800 tisuća turista od čega 90 posto stranih. Najviše ih je iz Njemačke, Češke, Slovenije, Poljske i Slovačke.

Podaci o prometu na cestama potvrđuju da nas čeka odlična sezona jer, kako piše HRT, već je oboren rekord s početka kolovoza 2019. Naime, ove je godine srušen početkom srpnja. Kroz naplatne postaje Lučko prošlo je više od 51.000 vozila.

"Malo se zagužvalo u Supetru"

"Preko 65 tisuća putnika, preko 14 tisuća vozila očekujemo ovaj vikend. Pritisak nam je još od jučer, imali smo jednu izvanrednu liniju prema Supetru, sad nam se malo zagužvalo u Supetru, šaljemo dodatnu liniju 12 sati prema Braču, što se tiče ostalih linija dupkom su popunjene", rekla je Jelena Ivulić, koordinatorica Jadrolinije u Splitu, za HRT.

Prometna prognoza HAK-a za sutra

Pojačan promet očekuje se na gradskim cestama i obilaznicama, osobito zagrebačkoj i riječkoj, autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb i A7 Rupa-Rijeka u oba smjera.