Pripadnici Druge sarajevske PU priveli su danas, po nalogu sarajevskog Županijskog tužiteljstva, muškarca osumnjičenog za iznudu.

Kako saznaje “oslobođenje”, uhićen je Sadudin Bećiragić (1973) iz Rožaja, a policija ga je uhitila u trenutku preuzimanja novca.

Iz MUP-a Županije Sarajevo su potvrdili uhićenje, te navodeći inicijale osumnjičenog kazali da je 22. rujna u prostorije Druge PU došao P. S. (1978), rođen u Prijepolju, a nastanjen u Sarajevu te prijavio da ga je uhićeni od ožujka 2013. godine, raznim pritiscima i prijetnjama oštetio za iznos od oko 300.000 KM.

– O tome je obaviješten tužitelj Županijskog tužiteljstva u Sarajevu, koji je naložio da se poduzmu sve operativno-taktičke radnje na rasvjetljavanju navedenog kaznenog djela, kao i detaljnu sprovedbu istrage. Po prijedlogu Županijskog tužiteljstva Sarajevo, Općinski sud u Sarajevu je 24. rujna ove godine izdao naredbu za izvođenje posebnih istražnih radnji, odnosno simuliranog i kontroliranog otkupa predmeta i simuliranog davanja potkupnine, priopćili su iz MUP-a.

Dodali su da je 27. studenog, na prijedlog sarajevskog Tužiteljstva, Općinski sud u Sarajevu izdao je naredbu za izvođenje posebnih istražnih radnji i to tajnog praćenja i tehničkog snimanja.

Danas je u 12.40 sati u sarajevskom hotelu Bristol dogovoren sastanak između P. S. i Bećiragića te je izvedeno simulirano davanje potkupnine.

Naime, P. S. je osumnjičenom predao kovertu s označenim novčanicama, te su ga u tom trenutku uhitili službenici Druge sarajevske PU.

– Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju ovog kaznenog djela, naveli su iz policije. /HMS/