Za najboljeg liječnika i najbolji tim obiteljske medicine u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) za 2021./22. godinu proglašena je prim. dr. med. Edita Sopta, specijalist obiteljske medicine, i članice njezinog tima medicinske sestre Branka Tomić i Branka Zelenika.

Njima je na prigodnoj svečanosti priznanje uručio ravnatelj Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) HNŽ-a Rade Bošnjak.

Tom prigodom, Bošnjak je govorio je o glavnom strateškom usmjerenju ZZO-a, a to je jačanje primarne zdravstvene zaštite s usmjerenjem na razvoj obiteljske medicine, što je od posebnog značaja za dostupnost što je moguće šire palete kvalitetnijih usluga za osiguranike, priopćeno je iz ZZO-a HNŽ-a.

I ovom aktivnošću želimo pokazati zainteresiranost i opredjeljenje za daljnji razvoj primarne zdravstvene zaštite. Kvalitetu rada timova obiteljske medicine mjerimo temeljem osam kriterija, a u fazi smo uvođenja i devetog kriterija, a to je akreditacija od strane AKAZ-a. Kriterije planiramo i dalje proširivati kako nam to budu dopuštale okolnosti i uvjeti, a sve u cilju povećanja razine kvalitete pružanja usluga osiguranicima. Mi sada na području Županije imamo 62 tima obiteljske medicine. Kako bi smo postigli cilj gornjeg limita od 1.800 registriranih osiguranika po jednom timu obiteljske medicine potrebno nam je 109 timova i upravo zbog toga Zavod stimulira mlade liječnike za specijalizaciju iz obiteljske medicine. Na tome ćemo i dalje raditi sukladno našim mogućnostima, rekao je Bošnjak.

On je Domu zdravlja Mostar uručio novčanu nagradu u iznosu od 2.000 KM, a dodijeljenu nagradu od 2.000 KM Dom zdravlja Mostar moći će utrošiti u svrhu edukacije tima obiteljske medicine kome je dodijeljeno priznanje najboljeg liječnika i najboljeg tima obiteljske medicine u HNŽ-u.

U ime specijalistice obiteljske medicine Edite Sopte, koja nije mogla nazočiti dodjeli priznanja, nazočnima se obratila Branka Tomić, medicinska sestra nagrađenog tima, koja je prenijela riječi zahvale Zavodu zdravstvenog osiguranja na za njih iznimno važnom priznanju, istaknuvši kako im osobito znači činjenica da nakon svih napora Zavod prepoznaje njihov rad što je veliki vjetar u leđa i motiv da u budućnosti budu još uspješniji, a sve u svrhu dobrobiti pacijenta.

Ravnateljica Doma zdravlja Mostar Kristina Bevanda zahvalila je na uručenom priznanju i dodijeljenim sredstvima kazavši kako je lijepo i ugodno dobiti zvanično priznanje za rad i trud koji svakodnevno ulažu u radu s osiguranicima.

(www.jabuka.tv)