Dejan Šarković (38) iz Niša poginuo je u utorak oko 20 sati u eksploziji automobila Opel Meriva u niškom naselju Trošarina.

Od siline eksplozije, oštećeno je još nekoliko automobila koji su se nalazili na parkingu u blizini, a popucala su i stakla na obližnjoj zgradi, pišu Večernje novosti.

Prema neslužbenim informacijama, D.Š. je stradao prilikom aktiviranja eksplozivne naprave koja se nalazila u njegovom vozilu.

Agenciji Beta rečeno je da je Hitna pomoć intervenirala na mjestu događaja u Francuskoj ulici u Nišu, ali da je samo mogla biti konstatirana smrt. Kako je rečeno, nastradali je zatečen za volanom vozila.

Za mjesec dana u Nišu je zapaljeno šest automobila, a posljednji u nizu je automobil zamjenika načelnika Policijske uprave u Nišu Zorana Bogdanovića. Među zapaljenim automobilima su i automobil zamjenika gradonačelnika, kao i direktora Javnog komunalnog poduzeća 'Tržnica', navodi B92.

Kako Telegraf saznaje, Šarkoviću je i 2015. godine zapaljeno vozilo Renault Modus, a počinitelj paljevine nije pronađen do danas. On je paljevinu tada snimio i dostavio medijima kako bi pomogao istrazi, ali to nije dalo rezultata.