Hasan Ajkunić, načelnik Općine Bugojno, povodom nezapamćene tragedije koja je pogodila bugojansku obitelj Duraković, čija su tri člana preminula od posljedica infekcije koronavirusom, proglasio je današnji dan Danom žalosti u ovoj općini.

– Svi smo svjedoci nemilih događaja koji potresaju ovih dana našu općinu. Jučer, 8. rujna, Bugojno je izgubilo još jedan mladi život, odnosno treću žrtvu u obitelji rahmetli Hajrudina Durakovića. Zbog ogromne tuge i žalosti koja je zadesila ovu obitelj, kao i sve druge porodice koje su u Bugojnu izgubile svoje najdraže zbog nesreće uzrokovane pojavom COVID-19, na području općine Bugojno proglašavam 9. rujna 2020. godine Danom žalost za sve žrtve koronavirusa – priopćio je načelnik Bugojna.

Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine, na svim javnim ustanovama i poduzećima čiji je osnivač Općina Bugojno i drugim javnim mjestima.

Podsjetimo, jučer ujutro je u Klinici na Podhrastovima u 41. godini života od posljedica zaraze koronavirusom preminuo Haris Duraković. Njemu će sutra na bugojanskom mezarju Glavice biti klanjana dženaza i obavljen ukop.

Harisov godinu stariji brat Adis, nogometni sudac, preminuo je prije pet dana, dok je tri dana ranije ukopan i njihov otac Hajrudin, piše Faktor.