U Bosni i Hercegovini održavaju se desetine korida, a posljednjih godina jedna od najpopularnijih je ona koja se održava u mjestu Kutanja kod Donjeg Vakufa. Organizator te koride je Hajrudin Haseljić, vlasnik mesne industrije Bajra, koji je veliki zaljubljenik u borbe bikova pa se odlučio na nesvakidašnji potez.

Očito da on želi napraviti koridu koja će se razlikovati od svih ostalih, tako da je počeo sa izgradnjom prave suvremene arene za borbu bikova, ali i tribina za gledatelje, kao i ostalih pratećih sadržaja.

Već godinama tradicionalna korida koju organizira mesna industrija Bajra održava se prve nedjelje u kolovozu.
 


"Na svom ranču Kutanja Bajra priprema za svoje gledatelje arenu sa tribinama. Ljubitelji borbi bikova imat će priliku da lijepo sjede na tribinama. Arena za bikove će biti preuređena, radi se i drenaža, neće biti blata… Ljubitelji ovog sporta uživat će u novom ruhu i ambijentu. Pripreme su u tijeku. Tribine će biti sa lijeve i desne strane, osam kaskada. Tu su i toaleti", kaže voditelj korida Azem Čauš u videu koji je objavio na svom YouTube kanalu Oba dobra prenosi Faktor.

Tradiciju održavanja korida u BiH kritiziraju mnoga udruženja za zaštitu životnija, ipak borbe bikova tradicionalno prati veliki broj ljudi. Najpoznatija korida u BiH donedavno se održavala u mjestu Čevljanovići gdje se pod bijelim šatorima i na livadama znalo okupiti i po 100.000 ljudi.