Policija Republike Srpske je u Boškovićima kod Laktaša, pronašla Mercedes-Benz kabriolet, procijenjene vrijednosti veće od 200.000 eura, koji je ukraden na području Zagreba te uhitila dvije osobe, priopćeno je iz MUP-a RS-a.

Neslužbeno, uhapšeni su Milan Ćoso i Aleksandar Marić, javlja Glas Srpske.

U priopćenju se, uz inicijale osumnjičenih, navodi da su policijski službenici Uprave MUP-a za organizirani i teški kriminal i Policijske uprave Banjaluka u srijedu oko 21:00 sat u mjestu Boškovići izvršili pretrese i, osim ukradenog Mercedesa, privremeno oduzeli i vozilo BMW X5.

Intenzivnom operativnom djelatnošću i međusobnom razmjenom releventnih saznanja policijskih službenika MUP-a Republike Srpske, Federalne uprave policije, Granične policije BiH, MUP-a Hrvatske, te uz operativnu podršku Europola, utvrđeno je kako je od nepoznate osobe ili više njih otuđeno vozilo, izbjegavanjem mjera granične kontrole prokrijumčareno iz Hrvatske u BiH, te da je od strane najmanje dvije osobe skriveno na njima poznatoj lokaciji u mjestu Boškovići, grad Laktaši, precizira se u priopćenju iz MUP-a.

Pronađeni bijeli Mercedes, ukraden je u razdoblju od 11. do 21. veljače u Zagrebu, a Uprava za organizirani i teški kriminal je putem međunarodne operativne policijske suradnje zaprimila zahtjev MUP-a Hrvatske za poduzimanje aktivnosti na pronalasku ovog vozila.

U tijeku je rad na dokumentiranju kaznenog djela teška krađa iz članka 226 stav 3 Kaznenog zakona Republike Srpske, a sve aktivnosti se poduzimaju pod nadzorom Okružnog javog tužiteljstva u Banjoj Luci, ističe se u priopćenju.

Mercedes-AMG GTR bijele boje, bez registracijskih oznaka ukraden je u veljače iz garaže na Kožinčevom bregu na području Susedgrada (područje Zagreba), a razbojnik je odnio i nakit.

Ovaj Mercedes jedan je od ukupno 750 proizvedenih i vjerovatno jedini u Hrvatskoj. Tada je priopćeno da motivi nisu u potpunosti jasni s obzirom da ga je nemoguće prodati u komadu, a tako rijedak i skup automobil nitko neće kupiti za dijelove, niti je moguće ukloniti sve brojeve i kodove, piše Glas Srpske.

Vozilo je 2020. modelske godine (što znači da se proizvodi od kraja 2019.). U limitiranoj seriji proizveden je na osnovu coupea koji je od ranije bio na tržištu, a tada mu je, kao novom, cijena bila oko 180.000 eura plus PDV.

Mercedes je vlasništvo 81-godišnjaka, a dovezen je u Hrvatsku iz Švicarske.

(www.jabuka.tv | Foto: MUP RS)