Postupno naoblačenje danas će prijepodne zahvatiti Hercegovinu i jugozapadu Bosnu gdje će u drugoj polovici dana lokalno padati slaba kratkotrajna kiša. U većem dijelu Bosne malo do umjereno oblačno i sunčano. Po kotlinama u središnjim i istočnim područjima s maglom i niskim oblacima.

U drugoj polovici dana povećanje oblačnosti s juga. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 14 stupnjeva.  U Sarajevu u jutarnjim satima magla i niski oblaci. Tijekom prijepodneva smanjenje magle ali i povećanje oblačnosti s juga. Najviša dnevna temperatura oko 7 stupnjeva.

U Hercegovini i zapadnim područjima jutros je bilo pretežito oblačno vrijeme, a u ostalim djelovima malo do umjereno oblačno i sunčano.

Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. Temperature zraka u 07.00 sati: Sokolac -8 stupnjeva, Bjelašnica, Bugojno, Jajce i Prijedor -4, Doboj i Sanski Most -3, Banja Luka i Srebrenica -2, Bijeljina, Brčko i Zenica -1, Sarajevo 0, Stolac 1, Ivan Sedlo, Trebinje i Zvornik 2, Mostar 3, Livno i Široki Brijeg 4, Grude 5, Gradačac 7 i Bihać 10 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Narančasto upozorenje

Federalni hidrometeorološki zavod BiH (FHMZBiH) izdao je narančasto upozorenje za jake i olujne udare vjetra južnog smjera za razdoblje od 27. prosinca  od 12.00 sati do 28. prosinca do 06.00 sati.

Upozorenje je izdano za veći dio zemlje, osim sjevera i sjeveroistoka Bosne. Očekivani udari juga bit će brzine 55 do 80 km/h, priopćeno je iz FHMZBiH-a.