U BiH je registrirano pet novih smrtnih slučajeva od posljedica oboljenja Covid-19. 189 osoba je novozaraženo virusom korona, prenosi BHRT.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH u posljednja 24h prijavljena su tri nova slučaja.

Radi se o tri muške osobe iz Sarajeva, Sapne i Gračanice.

Osobe su rođene 1932., 1939., i 1937. godine.

Ovim je broj smrtnih slučajeva u FBiH porastao na 84, a ukupno je u BiH do sada preminulo 227 osoba.

U FBiH u posljednja 24 sata prijavljeno je 139 novozaraženih.

80 slučajeva u Sarajevu

Rezultati testiranja 297 uzoraka potvrdili su novih 80 slučajeva zaraze u Kantonu Sarajevo, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

Ovdje se radi o rezultatima testiranja obavljenih tijekom jučerašnjeg dana i jutros do 10:30 sati, kao i zaostalim rezultatima testiranja od 10. do 13. srpnja ove godine.

U Sarajevu je trenutno 867 aktivnih slučajeva. Na bolničkom liječenju, u Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, nalazi se 46 pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru.

Jedan slučaj u Grudama

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa testirano 29 osoba.

Pozitivna je jedna ženska osoba iz Posušja, navodi u priopćenju Zavod za javno zdravstvo ŽZH. Na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa pozitivno je osam osoba.

RS: 50 novozaraženih, dva smrtna slučaja

U RS u protekla 24 sata registrirano je, prema podacima koje je priopćio Institut za javno zdravstvo RS, 50 novozaraženih i dva smrtna slučaja.

Apelira se na građane RS da se i dalje pridržavaju mjera koje je Institut predložio: nošenje maske, tjelesna distanca, često pranje ruku, dezinfekcija.

Testirano je 237 uzoraka. Dva smrtna slučaja su registrirana u Ljubinju i Sokocu.

Do sada su  zaražene 3254 osobe u RS, od čega je oporavljeno oko 52 odsto.

U UKC RS je 58 osoba hospitalizirano, a u ostalim bolnicama je taj broj 176.

Linija trenda zaraze i dalje bilježi uzlaznu putanju. Porast broja novooboljelih je uzrokovala i porast broja osoba na bolničkom liječenju.