U srijedu 7. listopada u Beču je utemeljena udruga "Hrvatski susret". Udruga u cilju ima okupljanje Hrvata iz svih dijelova Austrije, ponajviše mladih i onih koji traže srodnu dušu.

Prvo okupljanje udruge "Hrvatski susret" dogodio se tamo gdje je i sve počelo, u caffe baru Providenca koji je u vlasništvu idejnog začetnika "Hrvatskog susreta" - Miroslava Piplice. Kako ističe i sam Piplica, u razgovoru sa mladim, ali i onim starijim Hrvatima i Hrvaticama, istakla se želja i potreba za okupljanjem Hrvata, posebice onih koji su slobodnog bračnog statusa. Piplica je istaknuo i da će cilj udruge biti prvenstveno dobro druženje, te se nada da će se kroz to druženje izroditi i poneka simpatija i ljubav. "Izuzetno je važno da imamo podršku Hrvatske katoličke misije u stvaranju ove Udruge, te da se odmah u početku razjasni da je ovo udruga ozbiljnog društvenog karaktera", dodao je Piplica na kraju.

Poseban gost, kao predstavnik Hrvatske katoličke misije u Beču je bio fra Željko, koji je biranim riječima govorio o samoj ideji udruge "Hrvatski susret". On je izrazio nadu da će sam rad i aktivnosti Udruge biti zasnovane na temeljnim kršćanskim načelima, te je pozdravio svako istinsko druženje Hrvata u zajednici.

Već prvo službeno okupljanje izrodilo je mnoštvo konstruktivnih ideja i prijedloga, a dogodila su se i nova prijateljstva.

U idućem razdoblju do službenog izbora predsjedništva, sve aktivnosti i brigu oko Udruge će voditi Incijativni odbor.

kroativ.at / foto: Drago Palavra