U pokrajini Bavarska u Njemačkoj od 9. prosinca bit će proglašena izvanredna situacija zbog širenja novog koronavirusa, javlja Anadolija.

Bavarski premijer Markus Soder izjavio je u obraćanju novinarima u Münchenu da restriktivne mjere koje su do sada bile na snazi ​​u borbi protiv pandemije nisu dovoljne i da je broj novih slučajeva zaraze na visokoj razini.

Poručio je kako je hitno potrebno donijeti nove mjere i ograničenja kako bi se spriječilo daljnje širenje zaraznog oboljenja COVID-19.

Podsjetio je da u Njemačkoj svake četiri minute jedna osoba umre od COVID-19 te da je zdravstveni sustav već sada dosta opterećen.

"Stoga, u Bavarskoj ponovo proglašavamo izvanredno stanje", naglasio je Soder, dodajući da će na ovaj način mnogo bolje i učinkovitije upravljati situacijom u bolnicama i brže donositi odluke u cijeloj pokrajini.

Istaknuvši da će policijski sat biti uveden širom Bavarske u okviru novih odluka, premijer je kazao da će ljudi moći izlaziti samo radi važnih razloga kao što su zdravstvena zaštita, posjeta rodbini, posao, kupovina i odlazak u školu.

Dodao je da će uvesti i oštrije mjere u staračkim domovima, apelirajući također na poslodavce da zaposlenicima ponude mogućnost rada od kuće.