Ivan Rakitić odigrao je u gradskom derbiju protiv Espanyola ove subote odličnu utakmicu, a zatim je naglasio pred španjolskim medijima da želi igrati za Barcelonu još dugi niz godina...

31-godišnji hrvatski reprezentativni veznjak dugo je bio u središtu glasina oko prelaska u milanski Inter, s obzirom da su mu iz Barcelone poručili da nemaju novca za povećanje plaće i produžetak ugovora.

No, Rakitić je u mnogo navrata naglasio da želi ostati u Kataloniji i to je potvrdio i nakon trijumfa 2:0 protiv Espanyola ove subote, u utakmici u kojoj je bio jedan od najboljih nogometaša.

'Ono što ja želim jest uživati na terenu, a to i radim. Veselim se što mi nakon utakmice čestitaju suigrači i upravo je to ono što me interesira. Nakon toga, ako su u klubu zadovoljni sa mnom razgovarat ćemo, a ako nisu također ćemo razgovarati na drugačiji način i gotovo", izjavio je Ivan Rakitić na Camp Nouu, no zatim i dodao:

'No ja sam već nekoliko puta rekao da sam jako zadovoljan i jako sretan što igram za Barcu. Nadam se da ću igrati za nju još puno godina.'

Barcelona je na službenom Twitteru pohvalila Ivana za nastup protiv Espanyola, naglasivši da nitko nije imao više dodira, kompletiranih dodavanja, uspješnih oduzimanja lopti i startova od njega.

'Bravo, Ivane,' riječi su kojima završava Barcelonina pohvala.