Britanska kladioničarska tvrtka Entaina dogovorila je kupovinu 75 posto hrvatskog kladioničara SuperSport od investicijske grupe EMMA Capital.

Dvije strane su se dogovorile, kako prenose hrvatski mediji, da će svoje udjele unijeti u novoosnovani joint venture Entain CEE, u kojem će svaka imati udjele u odgovarajućem odnosu, tj. 75:25.

Realizacija transakcije očekuje se do kraja godine, a njena ukupna vrijednost biti će ukupno 920 milijuna eura. Akvizicija će se financirati putem kredita Deutsche Banka, Lloydsa, Mediobanca, NatWest a i Santandera.

U priopćenju se naglašava da partneri ne planiraju nikakve promjene u poslovanju SuperSporta.

-Odlučili smo da prihvatimo Entain-ovu ponudu jer je bila vrlo temeljna i sveobuhvatna, te zato što nam omogućuje da nakon četiri godine nastavimo s tvrtkom s kojom imamo mnogo više od poslovnih veza, izjavio je investicijski direktor EMMA Capitala Pavel Horák.

SuperSport je osnovan 2000. godine. Baziran je na sportskom klađenju, ali djeluje i u drugim segmentima poput online casina. Ima 54 posto tržišnog udjela na hrvatskom tržištu, a ima ključne sponzorske ugovore kao što su prava na klađenje za sve lige Hrvatskog nogometnog saveza za razdoblje od 2022. do 2026. godine. EMMA Capital ušao je u SuperSport 2018. i preuzeo potpunu kontrolu nad njim početkom ove godine.

Inače, osnivač SuperSporta je Danko Ćorić, "kralj kladionica", Širokobriježanin, jedan od najbogatijih Hrvata koji o svojem poslovanju i životu nikada nije govorio javno. U novinama nema ni slovca ni slike. Vrlo malo ljudi uopće zna kako izgleda, a njih još manje može reći da ga zaista dobro poznaje. Čovjek je duh. Na internetu, pak, teško je naći ijednu aferu, skandal ili optužbu za malverzaciju koja bi se uz njega vezala, jedine vijesti su šture i dosadne crtice u poslovnim rubrikama o kupnji, prodaji ili preuzimanju raznih tvrtki kojima je vlasnik.

Oni koji kažu kako ga poznaju tvrde da se radi o čovjeku koji je na poslu 24 sata dnevno i nikada ne odaje svojim ponašanjem da je na čelu jednog velikog poslovnog carstva. Kada stvoriš tvrtku od milijardu eura, sigurno si nešto dobro radio.

pogled.ba