Bh. tvrtka BS Telecom Solutions iz Sarajeva dobila je vrijedan posao izrade softverskog rješenja za nadzor i vođenje prometa na autocestama u Hrvatskoj vrijedan čak 33,84 milijuna kuna (4,5 milijuna eura). 

Posao je dobiven u otvorenom postupku javne nabavke, a dio je europskog projekta CROCODILE 2, kojem je cilj harmonizacija ITS sustava svih subjekata u cestovnom sektoru. Projekt sufinancira Europska unija - Instrument za povezivanje Europe, piše Klix.ba.  

Riječ je o dva ugovora, jedan je s Hrvatskim autocestama (HAC), dok je drugi s naručiteljem Autocestom Rijeka - Zagreb (ARZ), na ukupnoj dužini od 1.087 kilometara. 

Mirza Varatanović, CEO u BS Telecom Solutions, za Klix kaže kako je ovo veliki korak u razvoju tvrtke i iskorak ka tržištu Europske unije. 

"Naš BS Husky kao ITS softver je regionalni lider i ovo je potvrda te činjenice da nakon Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore nastavlja ekspanziju i na zemlje EU", kaže on uz naglasak kako je predmet projekta samo implementacija softvera, dok su hardverske komponente dio drugih ugovora.