''Tužiteljstvo BiH je zaprimilo određen broj prijava iz Središnjeg izbornog povjerenstva BiH su odmah formirani predmeti koji su dati u rad postupajućim tužiteljima'', izjavila je za Dnevni avaz glavna tužiteljica Gordana Tadić.

Rekla je kako je netočna informacija da se Tužiteljstvo BiH proglasilo nenadležnim za izborne nepravilnosti i krađe identiteta koje im je prijavilo Središnje izborno povjerenstvo.

Tadić tvrdi da su pojedini mediji iskonstruirali odgovore na neke medijske upite i ustvrdila da će sve prijave biti provjerene i istražcne, a odgovorni procesuirani.

Kako je pojasnila, nakon što se analiziraju sve dostavljene prijave, postupajući tužitelj donijet će odluku o nadležnosti u svakom pojedinačnom predmetu.

''Bit će procesuirani predmeti u kojima se utvrdi nadležnost Tužiteljstva BiH, a ostali predmeti će se proslijediti nadležnim tužiteljstvima. U našim odgovorima jasno smo istaknuli da postoji nadležnost pravosudnih institucija na entitetskoj i državnoj razini, kao i razini Distrikta Brčko u ovoj oblasti, jer je tako uređeno važećim zakonima u BiH'', istaknula je Tadić.

Glavna tužiteljica tvrdi da će ovi predmeti koji se odnose na izborne nepravilnosti biti prioritet u radu Tužiteljstva BiH.

''Napominjemo da je Tužiteljstvo BiH u proteklih nekoliko mjeseci podiglo tri optužnice iz ove oblasti te u jednom predmetu, zbog toga što je osumnjičeni prekršio mjere zabrane, zatražilo određivanje mjere pritvora. Dobili smo i prijavu građana BiH iz Danske, i ovaj predmet dat je u rad tužiteljima. Na svim predmetima se radi'', zaključila je Tadić.