Ovih dana u posjetu BiH borave investitori iz Turske koji imaju namjeru ulagati u sektor namjenske industrije u Bosni i Hercegovini. Već su održani sastanci u Živinicama i Konjicu. 

Turski investitori su s načelnikom Živinica Samirom Kamenjakovićem razgovarali o projektu koji bi se realizirao u poslovnoj zoni grada. Prema riječima načelnika projekt je vrijedan 70 milijuna maraka, a zaposlenje će pronaći oko 100 ljudi, domaćih kadrova iz oblasti industrije i kemije. 

Dolazak investicije rezultat je posjeta premijera FBiH Fadila Novalića, koji je prilikom zadnjeg boravka u Turskoj imao konstruktivan sastanak s predstavnicima kompanije iz ove zemlje, što će izvjesno je rezultirati i implementacijom ovog značajnog projekta. Novalić kaže da se dogovaraju lokacije za dvije tvornice.  

"Meni je jako drago da je tvrtka Ateşçi prepoznala Bosnu i Hercegovinu kao zanimljivu za investiranje. Mi smo s tom tvrtkom obavili više sastanaka i ovih dana su održani tehnički sastanci. Dogovaramo se o lokacijama dvije tvornice. Nastojati ćemo pomoći investitorima da prođu kroz svu proceduru izdavanja raznih dozvola", naglašava Novalić. 

Kaže kako bi ove dvije tvornice na samom početku njihovog rada zaposlile nešto više od 200 radnika, a naravno rastom tvrtke i broj radnika bi se povećavao. 

"U narednim mjesecima ćemo imati posjete investitora nadam se da ću i tada imati dobrih vijesti kao što su ove sa kompanijom Ateşçi", najavio je premijer Novalić. 

Predstavnici tvrtke “Ateşçi” , koja je jedna od vodećih tvrtki koje se bave proizvodnjom strojeva za namjensku industriju u svijetu i predstavnici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine posjetili su jučer i Općinu  Konjic, gdje su se sastali s općinskim načelnikom Osmanom Ćatićem i predstavnicima Gospodarskog društva Igman Konjic. Cilj posjete bio je uspostavljanje suradnje s Općinom Konjic i gospodarskim poduzećima iz Konjica.