Vlasti Ankare, grada koji je ove godine bio nekoliko puta meta smrtonosnih napada, priopćile su danas zabranu svih vrsta javnih skupova u glavnom turskom gradu zbog rizika od "napada".

U priopćenju koje je objavila na svojoj internetskoj stranici, vlada Ankare je najavila zabranu "svih vrsta skupova i manifestacija na javnim mjestima, kao što su ceste, trgovi, ulice i parkovi (...) do 30. studenog 2016. godine". Spominjući "obavještenja" u kojima se navodi kako nelegalne terorističke organizacije namjeravaju počiniti napade", vlada je navela u svom priopćenju kako je ova zabrana poduzeta u okviru izvanrednog stanja uspostavljenog u srpnu nakon pokušaja državnog udara. Turska, posebno Ankara i Istanbul, su bili pogođeni u tijeku 12 posljednjih mjeseci s nekoliko napada, povezanih s obnavljanjem kurdskog sukoba i pripisanog grupi Islamska država (IS) u kojima su poginuli deseci ljudi, prenosi Fena

Desetog listopada 2015. godine, 103 osobe su poginule u bombaškom napadu ispred željezničke stanice u Ankari, najsmrtonosnijem u povijesti moderne Turske. U tijeku ceremonije odavanja počasti žrtvama 10. listopada, godinu dana nakon napada, izbili su sukobi između prosvjednika i snaga reda. Izvanredno stanje, uspostavljeno 20. srpnja tri mjeseca nakon pokušaja državnog udara, bit će automatski produženo 90 dodatnih dana 19. listopada, navela je agencija AFP.