Ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Cavusoglu je nakon sastanka s ruskim dužnosnicima u Moskvi rekao kako njegova zemlja i Rusija dijele zajedničku volju da se s teritorija Sirije očiste sve terorističke organizacije.

U zgradi Ministarstva obrane Rusije u Moskvi danas je održan sastanak turskog i ruskog izaslanstva, a glavna tema sastanka su događanja u Siriji, javlja Anadolu Agency.

''Nastavit ćemo blisko surađivati s Rusijom i Iranom u vezi Sirije i drugih regionalnih pitanja'', kazao je Cavusoglu te dodao kako zemlje sa sastanka iz Astane zagovaraju teritorijalni integritet Sirije.

''Kao zemlje garanteri iz Astane, mi zagovaramo teritorijalni integritet i političko jedinstvo Sirije, protivimo se svim naporima koji to žele narušiti'', istaknuo je  Cavusoglu.

Sastanku u Moskvi, osim Cavusoglua, uime turskog izaslanstva prisustvovali su i ministar obrane Hulusi Akar, šef obavještajne službe Turske Hakan Fidan i glasnogovornik Ureda predsjednika Turske Ibrahim Kalin.

S ruske strane prisustvovali su ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, ministar obrane Sergej Soygu, načelnik ruskog Zajedničkog stožera, general Valereij Gerasimov i specijalni izaslanik ruskog predsjednika za Siriju Aleksandr Lavretnjev.