Dok je obitelj turista iz BiH mirno spavala u apartmanu, oko četiri sata ujutro u kuću im se uvukla kradljivica koja je, po svemu sudeći, pomno odabrala svoj cilj. Žena se prenula iz sna i brzo probudila supruga, a onda je nastao pravi kaos.

Kako je E.O. ispričao za Dnevni Avaz, vrata kuće koju su iznajmili u Neumu bila su otvorena, a kradljivica je to, vjeruj on, znala pa je iznajmila stan u susjedstvu. Uvukla im se pod krov oko 4 sata ujutro, dok su on, supruga i troje djece spavali. Ušla je ukupno četiri puta te iz kuće odnijela četiri mobitela, četiri novčanika i laptop. Za vrijeme posljednjeg 'posjeta' nije bila dovoljno pažljiva pa je probudila E-ovu suprugu.
 
- Supruga me je probudila riječima "Odnese ti žena laptop"! - ispričao je te dodao da je odmah potrčao za kradljivicom na ulicu. Tijekom jurnjave bacila je laptop koji se uslijed pada razbio, a ni E. nije prošao 'lišo'.
 
- U svoj toj frci ja sam i pao, udario se u petu. No, nisam obraćao pažnju na to. Vjerovatno usljed ogromnog adrenalina. Zaletio sam za njom 30-40 stepenica. Stanem, a ona pretrči cestu i sakrije se pod Toyotu. Prijatelj mi na obližnoj terasi gleda u nju. Zovnem ga da je on opkoli s jedne, a ja s druge strane - prepričava E. svoju noćnu avanturu u Neumu.
 
Kradljivica je napokon uhvaćena, ispostavilo se da je riječ o djevojci iz Hadžića.
 
- 'Nisam ja gospodine, nisam ja', govorila je. Ma šta nisi? Da mi nije bilo prijatelja, bacio bih je preko ograde - ne krije E. svoj bijes te otkriva kako je riječ o ovisnici o narkoticima.
 
Uskoro je na mjesto događaja došla policija.
 
- Narkomanka ih je lagala sat vremena da to nije bila ona. Nakon toga je progovorila. Otkrila je da je u susjedstvu iznajmila sobu i da je već ranije opljačkala dvije kuće, ali s manjom vrijednosti ukradenih stvari - rekao je okradeni E.O. te dodao da su u njnoj sobi policajci pronašli ukradene mobitele, novčanike i laptop njegove kćerke.
 
- Sve mi je jasno, ali ne mogu da shvatim kako je uspjela čak četiri puta ući u moju kuću, a da je ne čujemo ni ja, ni moja supruga, ali ni naše troje djece - zaključio je E.O. uz pohvalu policiji i upozorenje drugima da budu oprezni jer se i njima na ljetovanju može dogoditi da se nađu na meti drskih lopova.