Odlični rezultati Karabukspora u turskoj ligi nisu promakli najvećim turskim klubovima. Igor Tudor je u zadnjih mjesec dana s malenim klubom pobijedio i Galatasaray i Besiktas i čelnici Galatasaraya dogovorili su suradnju s hrvatskim trenerom.

Tudor će Galatasaray preuzeti 31. svibnja kad aktualnom treneru Janu Oldeu Riekerniku istekne ugovor, a ugovor bi trebao potpisati na godinu i pol dana, prenio je Index hr.

Galatasaray je ove sezone u momčad uložio 20 milijuna eura, no Nizozemac na klupi nije dosad ostvario očekivane rezultate. Momčad je treća na tablici s pet bodova manje od vodećeg Bešiktaša, izgubila je dvije od zadnje tri utakmice i, kako god završila sezona, Riekerniku neće produžiti ugovor.

 Karademir Karabuksporu, jednoj od na papiru najslabijih momčadi lige, predviđalo se ispadanje ove godine, no Tudor ih je odveo do desetog mjesta,a posebno impresinvno odigrali su zadnje četiri utakmice u kojima su osvojili devet bodova.

Tudor je u karijeri vodio Hajduk i PAOK, a u Karabukspor je došao prošle godine. Kluba dvadesterostrukog turskog prvaka, kojeg slijede horde navijača bit će mu najveći izazov u dosadašnjoj karijeri.